(Stërmas-Lundër-Farkë)

Pikënisja është qendra e fshatit historik të Petrelës, e cila mund të arrihet nëpërmjet autobuzit të linjës, i cili niset nga terminali i autobuzëve te qyteti Studenti në Tiranë. Ndiqet tabela për në vendbanimin e Perqopit, e cila gjendet në krah të një xhamie me ccati të kuqe. Rruga është ccakull deri kur arrin në kthesën për në varrin monumental të Perqopit, ku shndërrohet në shteg. Varri monumental i Persqopit është i mirëmbajtur dhe ka tabela shpjeguese. Më pas kthehemi sërish në rrugën kryesore dhe ndjekim shtegun i cili shkon drejt mureve mbrojtëse të një vendbanimi të lashtë.

Më pas, shtegu vazhdon derisa futet në fshatin e Petrelës sërish. Aty mund të merret autobuzi i linjës, i cili të kthen te terminali i autobuzëve te qyteti Studenti në Tiranë. është një shteg relativisht i lehtë.