(Ndroq-Lalm-Vaqarr)

Pikënisja është rruga nacionale afër fshatit Ndroq, nga fabrika e vajit të ullirit ‘Tre Miqte’ .Mund të arrini atje me një autobus që niset nga stacioni i autobusit ‘21 Dhjetori ’ në rrugën e Kavajës në Tiranë. Në pikën e fillimit, ju do të largoheni nga rruga nacionale, dhe do të kaloni lumin Erzen përmes një ure, dhe do të ndiqni një rrugë fshati që të çon në xhaminë e fshatit Lalm. Shtegu fillon nga atje dhe kalon nëpër një pyll me pisha, dhe plantacione me pemë dafine. Shtegu është kryesisht përpjetë, dhe të çon në fortesën e Lalmit. Ka shumë pak mbetje të fortesës së vjetër, por ka shumë fortifikime më të fundit, të ndërtuara nga ushtria shqiptare para viteve 1990.

Fortifikimet përfshijnë tunele, bunkerë, llogore dhe ndërtesa mbështetëse, të gjitha ato jo të mirëmbajtura, sepse ato janë braktisur nga ushtria. Ka një pamje shumë të mirë të qytetit të Tiranës dhe të gjithë luginës së lumit Erzen. Zbritja nga kodra është përmes një rruge që të çon në rrugën nacionale dhe fshatin Vaqarr. Ju mund të merrni një autobus nga fshati, ose thjesht të përshëndetni një autobus me një tabela të Tiranës.